Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Gevelbekleding

Met gevelbekleding kunt uw gevel aankleden, de naam zegt het al. Het is een goede manier om uw woning een nieuw voorkomen te geven. Door het aanbrengen van hout, kunststof of groene bekleding ziet uw woning er helemaal anders uit. Als nieuw en verzorgd. Als u nadenkt over gevelbekleding lees dan vooral verder. In dit artikel delen wij informatie over de verschillende soorten, voordelen van gevelbekleding en de kosten. Maar ook vertellen we u hoe u kunt besparen op deze uitgaven. Gevelbekleding geeft uw gevel en woning een totaal ander voorkomen. Uw woning is weer als nieuw en springt meteen in het oog. En gevelbekleding isoleert en beschermt uw woning ook nog eens.

Wat is gevelbekleding?

Gevelbekleding is een extra laag die aan de buitengevel van uw woning of bedrijfspand wordt bevestigd. De bekleding wordt over de originele gevel geplaatst en zo werkt de nieuwe gevelbekleding als bescherming en isolatie voor de oude gevel. De bekleding is meestal van een ander materiaal dan uw huidige gevel waardoor uw woning een heel ander uiterlijk krijgt. Er zijn veel verschillende soorten gevel bekleding, de meest voorkomende zijn hout of kunststof. Omdat deze platen uw stenen bedekken bepalen zij nu de uitstraling van uw pand. En zo krijgt u dan een nieuwe en verzorgde gevel, met extra bescherming en isolatie.

Voorbeelden van gevelbekleding

Voor de beeldvorming zijn er enkele foto’s bijgevoegd. Om alle mogelijkheden en uw wensen te bespreken kunt u het beste een afspraak maken met een kenner. Deze kan u alles vertellen over de verschillende materialen, hun kenmerken en uiteraard de prijzen.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding geven uw woning een authentieke houtlook. Het nadeel van hout is dat het in tegenstelling tot kunststof relatief veel onderhoud nodig heeft. Hout is een natuurproduct en behoorlijk onderhevig aan weersinvloeden zoals zon, regen en vorst. Het schilderen van de houten bekleding, of beitsen is daarom een vereiste om het hout in een goede conditie te houden. Hoe lang het hout mee gaat is afhankelijk van de duurzaamheidsklasse van het hout. Dit varieert van klasse 5, niet duurzaam, tot klasse 1, uitermate duurzaam. Het hout gaat tussen de 5 en 25 jaar mee. Als u een woning aankoopt met een houten gevel is het goed te weten welke klasse het heeft en hoe lang het al op de gevel zit. Hout is in allerlei verschillende afmetingen en soorten te krijgen waarbij de planken zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding in nu de meest voorkomende bekleding. Dat is ook logisch aangezien het kunststof veel voordelen heeft. Het hoeft niet geschilderd te worden en dus heeft het minder onderhoud nodig dan houten bekleding. Omdat kunststof in bijna alle kleuren te krijgen is kunt u daarmee alle kanten op. U kunt de gevel aankleden zoals u zelf wenst, waaronder het nabootsen van een houtlook. Zo heeft u wel de look maar gelukkig niet de lasten van het onderhoud aan hout. Ook is kunststof gemakkelijk te reinigen en is de levensduur langer dan houten bekleding. Het gaat ruim 30 jaar mee.

Groene gevels

Als u een hele andere kant op wilt met uw gevels is een groene gevel misschien een optie voor u. Deze soort gevelbedekking komt nog niet heel veel voor. Het zijn platen die worden bedekt door bijvoorbeeld mos op kleine plantjes. Veelal planten die niet veel onderhoud nodig hebben. De platen met planten worden aan de gevels vast gemaakt. Groene gevels zijn ontzettend duurzaam en dragen bij aan een betere leefomgeving. De planten zijn goed voor de diversiteit en de leefomgeving van bijen en hommels. Daarnaast leveren zij juist zuurstof aan. Schadelijke stoffen en CO2 worden omgezet in heerlijke gezonde verse lucht.

De voordelen van gevelbekleding

Behalve dat gevelbekleding het uiterlijk van uw gevel enorm opknapt zijn er nog meer voordelen verbonden aan het bekleden van uw gevels. Gevelbekleding beschermt, isoleert en reduceert onderhoud aan uw gevels.

Bescherming

De bekleding van de gevel beschermt de oorspronkelijke gevel tegen weersinvloeden. De verschillende weersomstandigheden in Nederland kunnen het uw gevels behoorlijk lastig maken. Vocht, vorst en warmte, het laat allemaal sporen na. Logischerwijs krijgt de bekleding dit nu te verduren in plaats van de stenen gevel. Ook maakt de bekleding het impregneren van uw gevels overbodig.

Isolatie

De laag bovenop de gevel zorgt ook voor isolatie. Het werkt als buitengevelisolatie waarbij een laag aan de buitenkant wordt aangebracht. In de wintermaanden houdt isolatie de warmte binnen, in de zomermaanden houdt het deze juist buiten. Een goede isolatie zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om de verwarmen of te koelen en dat is bevorderlijk voor zowel het milieu als de rekening. Een goede isolatie vergroot tevens het wooncomfort, door de isolatie is er minder tocht en zijn er minder of geen koude plekken in huis. En isolatie dempt geluid van buiten waardoor u minder geluidsoverlast ervaart, mocht dat aan de orde zijn.

Minder onderhoud

Omdat de gevelbescherming alles opvangt wat anders de gevel en stenen had aan kunnen tasten is de gevel beschermd, heeft minder te lijden en daarom is er minder onderhoud noodzakelijk. Iets wat niet vies wordt hoeft niet gereinigd te worden en wat niet beschadigt hoeft u niet te herstellen. De gevelbekleding moet zelf natuurlijk wel onderhouden worden, afhankelijk van het soort bekleding hout of bijvoorbeeld kunststof wordt bepaald welk soort onderhoud dient plaats te vinden en hoe vaak. Hout vergt meer onderhoud dan kunststof, hout moet geverfd of gebeitst worden, bij kunststof is dat niet aan de orde.

Geen schilderwerk

Kunststof hoeft niet geschilderd te worden. De kosten van het inhuren van schilders en het schilderen zelf worden daarmee uitgespaard. Ook hier levert de investering geld op. 

Wat kost gevelbekleding?

Zo divers als de soorten bekleding zijn zo divers zijn de prijzen. Gevelbekleding is een goed investering omdat u daarmee bespaart op energie- en onderhoudskosten. Daarmee betaalt de bekleding zichzelf uiteindelijk terug. Een verzorgde woning levert op de huizenmarkt vaak ook meer op. De kosten van de gevelbekleding bestaan uit een aantal factoren. Te weten het materiaal, de arbeid en tijd. Grofweg is te zeggen dat een kunststof gevelbedekking u tussen de 35 en 45 euro per vierkante meter kost. Heeft u een voorkeur voor een houten gevel dan is de vraag welk type hout u wilt. De prijzen gaan van 33 tot 75 euro per vierkante meter. De groene gevel spant de kroon, deze milieuvriendelijke variant is ietsje minder vriendelijk voor uw bankrekening. U mag rekening houden met een prijs van 400 euro per vierkante meter.

Goedkope gevelbekleding

Schilderen van de gevel kan een goedkoop alternatief zijn om uw woning op te knappen. Hiermee helpt u de isolatiewaarde van uw woning natuurlijk niet te verbeteren. Schilderen kunt u overwegen om zelf te doen en om zo kosten te besparen. Besparen kunt u wel doen door u te verdiepen in de verschillende materialen die er zijn. Overleg met de professional en bespreek uw wensen en budget. Zo komt u samen tot een goed oplossing.

Zelf gevelbekleding aanbrengen

Het monteren van gevelbekleding zelf doen wordt niet aangeraden. Deze montage vergt kennis en een bepaalde mate van voorzichtigheid om de gevel niet te beschadigen. Kleine scheurtjes kunnen immers grote gevolgen hebben. Daarnaast heeft u voor de montage apparatuur nodig die u of moet aanschaffen of huren. Voor u een afweging maakt zijn dit soort kosten belangrijk om mee te nemen in het totaalplaatje als u wilt berekenen wat het zelf doen u kan schelen.

Diverse offertes opvragen

Vraag meerdere offertes op en vergelijk deze met elkaar. Een goede offerte heeft een duidelijke opbouw van de totaalprijs waardoor u precies weet waarvoor u betaalt.  Zo kunt u het uurloon of bedrag per m2 met elkaar vergelijken. Maar let hierbij ook bepalingen rondom garantie en andere voorwaarden. Bij ons kunt u eenvoudig meerdere offertes aanvragen bij aanbieders uit de buurt. Dit is geheel vrijblijvend en gratis. Een goede vergelijking kan u tot wel 40% besparen op de prijs van gevelbekleding.

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?