Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Gevelisolatie aanbrengen

Door het aanbrengen van gevelisolatie zorgt u ervoor dat uw woning of bedrijfspand in de wintermaanden minder warmteverlies. In de zomer houdt het zo juist de warmte buiten en dat betekent weer minder kosten voor de airco. Een goede isolatie is een manier om geld te besparen op de energierekening maar het heeft ook een positieve invloed op ons milieu.

Wat is gevelisolatie?

Gevelisolatie is, heel verrassend, een manier om uw woning te isoleren door de gevel te isoleren. Door uw gevel te isoleren blijft uw woning koeler of juist warmer dan zonder isolatie. Maar ook het geluid wordt geïsoleerd, uw buren krijgen niet meer alles mee en het geluid van buitenaf wordt ook gedempt.  De geluidsdemping zorgt voor meer wooncomfort. Isolatie beschermt panden tegen vocht en schimmel en verhoogt de waarde ervan.

Diverse opties voor gevelisolatie

Er zijn drie soorten gevelisolatie. Afhankelijk van uw woning en wensen kunt u bepalen welke methode het beste bij uw gevel past. Het jaar waarin uw woning gebouwd is kan bijvoorbeeld invloed hebben op de soort isolatie die toepasbaar is. In grote lijnen is te stellen dat woningen voor 1920 niet zijn geïsoleerd, tenzij er na-isolatie is uitgevoerd. Tussen 1920 en 1975 werd er meestal gebouwd met een spouw, maar zonder isolatie. Na 1975 tot 1988 kwam er minimale isolatie en na 1988 werden woningen standaard geïsoleerd. Bij het kopen van een woning kunt u dit als richtlijn aanhouden.

Spouwmuurisolatie

Wat is een spouwmuur? Een spouwmuur is een muur met een lege ruimte, spouw, tussen de binnen- en buitenmuur. Vroeger werd er zo gebouwd voor een betere vochtregulering maar het bleek ook een prettig isolerend effect te hebben. Er worden kleine gaten in de muur geboord waardoor een isolatiemiddel naar binnen gespoten wordt. Dit middel vult de lege ruimte op. Het grote voordeel is dat er geen ingrijpende verbouwingen nodig zijn en de klus snel geklaard kan worden.

Isolatie aan binnenzijde

Bij deze methode worden er platen aan de binnenkant van uw gevel bevestigd. De platen isoleren zo de muur. Door middel van verf, behang of stucwerk worden de platen afgewerkt. Het nadeel is dat dit ten koste gaat van de woonruimte in uw woning. En daarnaast heeft u behoorlijk wat werk aan de afwerking. Omdat het van binnen gebeurd moet u rekening houden met overlast en het verplaatsen van uw spullen, afdekken van de vloer en dergelijk werk. 

Isolatie aan buitenzijde

Vanaf de buitenkant wordt een isolatiemiddel of plaat geplaatst tegen de buitenmuur. Deze worden ook afgewerkt met steenstrips of sierpleister. Het effect van deze vorm van isolatie is duurder maar ook effectiever. Daarmee bespaart u dus ook meer op de energierekening. Helaas het niet altijd mogelijk om vanaf de buitenzijde te isoleren, bijvoorbeeld als een woning een bescherm aangezicht heeft.

Aanvullende isolatie

Om de isolatie nog meer te verbeteren kunt u de gevelisolatie aanvullen met dubbel glas en bijvoorbeeld de isolatie van het dak. Zo bespaart u nog meer energie en kosten.

Rendement van de diverse soorten isolatie

Omdat de isolatie uw woning in de winter warm houdt en in de zomer koel bespaart u op de energiekosten. Dit betekent dat de investering zichzelf terug betaalt en daarna houdt u geld over. De mate van isolatie, hoe beter de isolatie bepaalt de besparing, hoe minder warmte u verlies hoe minder u hoeft te verwarmen en hoe meer u dus bespaart. Zo heeft dus iedere vorm isolatie een andere rendement qua besparing. En de vermindering van geluidsoverlast is ook nog eens mooi meegenomen.

Kosten van gevelisolatie aanbrengen

Maar misschien wel het belangrijkste, wat kost het om gevelisolatie aan te brengen? De prijs van het isoleren hangt af van de gebruikte methode, het materiaal en de oppervlakte. Ter vergelijking is in onderstaand schema een standaard rijtjeshuis genomen met een gevel met een oppervlakte van 60 m2. Bij deze gemiddelde prijzen wordt ervan uitgegaan dat de kosten voor arbeid en materiaal inclusief zijn.  De prijzen variëren per aanbieder.

Soort isolatieTarief voor een woning
SpouwmuurisolatieTussen €900,- en €2.000,-
Isolatie aan binnenzijdeTussen €2.820,- en €3.620,-
Isolatie aan buitenzijdeTussen €6.600,- en €8.600,-

Vergelijken en doorrekenen

Door meerdere offertes aan te vragen kunt u ze onderling vergelijken en zo bepalen welke aanbieder het beste aansluit bij uw wensen en de mogelijkheden van uw gevel. Goede offertes zijn duidelijk en transparant, zo weet u precies wat u waarvoor betaalt en wat de concurrent vraagt. Dit versterkt uw onderhandelingspositie. Eventueel kunt u samen doen met uw buurt om zo nog meer korting te krijgen. Bespaar wel tot 40% op de kosten van isolatie door meerdere offertes aan te vragen bij lokale aanbieders. Dit kan gratis en vrijblijvend. Niemand betaalt graag te veel dus grijp nu uw kans.

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?