Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Diensten van een gevelreiniger

Goed onderhoud aan uw gevel is heel erg belangrijk. Niet alleen omdat uw woning er zo goed uit blijft zien maar ook omdat een kleine schade niet onderschat mag worden. Ook kleine scheurtjes of beschadigingen kunnen uiteindelijk groot worden. Water heeft niet veel ruimte nodig om uw gevel en woning binnen te komen met alle gevolgen van dien.

Grotere schade geeft niet alleen meer werk, het is ook nog een stukken duurder om te laten repareren en is vaak ook veel ingrijpender. Een gevelreiniger kan u helpen met het onderhoud aan uw gevel met allerlei verschillende diensten. Wilt u meer te weten komen over de diensten van een gevelreiniger, lees dan verder.

Stoomcleanen

Lichte vervuiling aan uw gevel is relatief eenvoudig te verwijderen. Groene aanslag bijvoorbeeld is te verwijderen met water. Bijkomend voordeel is dat het ook niet schadelijk is voor het milieu. Er zijn twee soorten reiniging, te weten met koud water en met stoom. Koud water wordt onder een hoge druk op de gevel gespoten en verwijdert zo het vuil. Bij het reinigen met stoom wordt water verwarmd tot 100 graden zodat het stoom wordt en onder hoge druk op de gevel gespoten.

Afhankelijk van de aanslag bepaalt de gevelreiniger welke methode toegepast wordt op uw gevels. Een groene aanslag lijkt misschien onschuldig maar uw muur kan minder goed ademen door deze aanslag. En zo kunnen er schimmels ontstaan die uw gevel aantasten. Deze reinigingsmethode is niet duur maar zorgt er wel voor dat uw woning er weer netjes uit ziet en uw gevels vrij zijn van de aanslag en kans op schimmel.

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen wordt gebruikt om gevels te reinigen waarbij de vervuiling net wat meer is dan een groene aanslag. Hierbij mag u denken aan het verwijderen van verfresten of bijvoorbeeld roest. Uw gevel wordt of wel ingesmeerd met een middel of het middel wordt verneveld op de gevel. Het schoonmaakmiddel weekt het vuil van de gevel en daarna wordt alles afgespoeld zodat de gevel helemaal vrij is van schoonmaakmiddel en vuil. Door de toevoeging van een chemisch middel is het logisch dat deze methode minder milieuvriendelijk is dan het reinigen met water.

Waar mogelijk werken de meeste gevelreinigers zo groen mogelijk, maar het kan simpelweg zijn dat reinigen met alleen water niet voldoende is. Uw gevelreiniger kan dit bepalen aan de hand van de vervuiling aan uw gevel. 

Inzicht in de kosten van een Gevelreiniger

Zandstralen

Reinigen met zandstralen is een wijze waarbij er zand en een chemisch middel onder hoge druk op de gevel worden gespoten. Hierbij wordt de bovenste laag van de gevel verwijderd. Voor hardnekkig vuil of graffiti is dit de methode om toe te passen. Want als de bovenste laag weg is, is alles wat daarop zat uiteraard ook verdwenen. Bij deze methode is kennis van de ondergrond en de middelen om mee te werken belangrijk. Niet iedere ondergrond kan deze druk aan en kan dus beschadigen. Maar ook de druk en afstand van waar u straalt hebben invloed op het effect. Het inhuren van een vakman is daarom aan te raden.

Nevelstralen

Als zandstralen geen optie is voor uw gevel is nevelstralen een goed alternatief. Hierbij wordt een lagere druk gebruikt waardoor er minder risico is op schade. Meestal wordt gebruik gemaakt van een mengsel van zand en water om de gevel mee te reinigen. De druk waarmee gespoten wordt is instelbaar en daarom aan te passen aan de ondergrond. Bijkomend voordeel is dat uw gevel minder waterbelasting over zich heen krijgt en daarnaast is het milieuvriendelijk omdat er geen chemische middelen toegevoegd worden. Nauwkeurig werken is met deze methode ook goed te doen.

Laserreinigen

Als een soort van laatst redmiddel is er nog de methode van gevelreiniging met laser. Deze methode beschadigt uw gevel niet en is niet milieuvervuilend. Echter is de prijs van deze werkwijze wel een stuk hoger dan andere. U ziet dat deze methode vaak wordt toegepast bij monumentale panden of kunstwerken. Met name zachte steensoorten moeten voorzichtige worden behandeld. Bijkomend voordeel is dat lasers de oppervlakte niet ruw maken. Op een ruwe ondergrond hecht vuil beter dan een gladde ondergrond, dus het duurt langer voordat het onderhoud herhaald moet worden. Om vervuiling te verwijderen wordt er een geconcentreerde lichtbundel op de plek gericht. De vervuiling verdampt zonder dat de ondergrond beschadigd. Lichte ondergronden weerkaatsen de laserstralen goed waardoor het vuil het de straling absorbeert. Daarom is een lichtere ondergrond effectiever dan een donkerdere ondergrond.

Hydrofoberen

Dit is het aanbrengen van een middel om de gevel te beschermen tegen weersinvloeden. Uw gevel wordt waterafstotend en verkleint daarmee de kans op vochtproblemen en vuil kan minder goed hechten aan de gevel. Deze methode is ook wel bekend als het impregneren van de gevel. Uw gevel is door het aanbrengen van dit middel beschermd tegen weersinvloeden, regen dringt uw gevel niet meer binnen en ook vorst krijgt er geen vat op. Door het vertragen van mos-, algen- en schimmelgroei ziet uw gevel er ook langer mooi uit. Het middel wat gebruikt wordt werkt ook nog eens brandwerend. Aangezien een gereinigde ondergrond vereist is voor een goed resultaat is het aan te raden om reinigen en impregneren te combineren. Als u uw gevel toch al laat reinigen is het voordeliger om meteen preventief het middel aan te laten brengen. 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Schoorsteenrenovatie

Een oudere schoorsteen kan aan vervanging toe zijn. En dan is schoorsteenrenovatie aan de orde. Op deze manier voorkomt u verdere problemen aan uw schoorsteen, dak en woning. Bij het gebruik ban een open haard of kachel is een goed werkende schoorsteen belangrijk voor uw veiligheid. Als de rook niet goed afgevoerd wordt kan er namelijk koolmonoxide vergiftiging ontstaan omdat de rook naar binnen slaat. Aangezien de schoorsteen op het dak staat zonder enige vorm van beschutting krijgt deze behoorlijk wat te verduren. Regen, wind, vorst en zon, dit laat allemaal sporen achter op de schoorsteen. Een nette verzorgde schoorsteen doet veel voor de uitstraling van uw huis.

Klimop verwijderen

Als u een woning koopt waarvan de vorige eigenaar dacht dat het een goed idee was om er een klimop tegenaan te zetten kan het zijn dat u deze mening niet deelt. Het verwijderen van een klimop is behoorlijk wat werk. De plant hecht zich aan de gevel dus alleen het weghalen van de plant is niet voldoende om een nette gevel terug te krijgen. Een gevelreiniger kan u hierbij helpen door de restanten te verwijderen met een stoomreiniger of eventueel chemische reiniging. De gevelreiniger weet welke methode het beste resultaat geeft voor uw woning en situatie.

Gevelbekleding aanbrengen

U kunt uw gevel aankleden met gevelbekleding. Dit is in verschillende varianten te krijgen, hout of kunststof, maar ook bijvoorbeeld metalen leien. Alle materialen hebben hun eigen voor- en nadelen waar uw professional uw meer over kan vertellen. Kunststof bedekking heeft minder onderhoud nodig dan hout. Het hoeft bijvoorbeeld niet geverfd te worden. De bekleding beschermt uw oorspronkelijke gevel tegen alles van buitenaf en zorgt ook nog eens voor een betere isolatie van uw woning.

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?