Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Gevel- en voegrenovatie

Heeft u last van scheuren in uw gevel of loslatende voegen? Niet alleen is dit storend omdat uw woning minder verzorgd voor de dag komt, het kan ook nog eens behoorlijke gevolgen hebben. Door de scheuren of losse voegen is uw woning niet meer beschermd tegen regen en vorst. Vocht kan u woning binnen sijpelen en bij vorst zet dit uit. Vochtschade of lekkages zijn absoluut geen pretje. U moet er op tijd bij zijn om uw woning te behouden voor verder verval. Een gevelrenovatie helpt u om erger te voorkomen en de schade te verhelpen. Alles wat u te weten wilt komen over voeg- en gevelrenovatie leest u hier.

Soorten gevelrenovatie

Er zijn meerdere werkzaamheden die onder gevelrenovatie vallen namelijk stenen, voegwerk of dorpels vervangen. Deze taken worden hieronder toegelicht. Daarnaar volgen gemiddelde prijzen en zelfs bespaartips.

Stenen vervangen

Scheuren in uw gevel kunnen een hoop ellende veroorzaken en daarom moet dit goed en snel aangepakt worden. Scheuren kunnen er zelfs voor zorgen dat uw gevel verzakt. Het vervangen van de stenen voorkomt verdere schade aan uw woning. Omdat de scheuren ervoor zorgen dat uw woning niet meer beschermd is tegen regen kan er vocht in uw woning trekken. Bij vorst is het mogelijk dat scheuren zelfs nog groter worden, water zet uit als het bevriest dus het water in een scheur ook.

Dorpel/latei vervangen

Ook uw dorpel of latei kunnen scheuren of barsten vertonen en ook deze moeten zo snel mogelijk worden aangepakt. Deze schade kan verzakking van uw gevel en vochtproblemen als gevolg hebben. Door vochtproblemen is het mogelijk dat de isolatie van uw woning slechter wordt en uw energierekening omhoog gaat.

Voegwerk vervangen

Losse stenen of scheuren in de voegen geven ook aan dat het tijd is voor actie. Scheuren in de voegen hebben dezelfde risico’s als scheuren in de stenen. Namelijk kans op vochtproblemen, lekkages of schimmel in huis.

Kosten gevelrenovatie

Goede, betrouwbare en vakkundige professionals kosten geld. Deze kosten behoeden u echter van grotere uitgave die nodig kunnen zijn bij flinke schade. Schimmel en vocht kunnen uw woning aantasten als zij door scheuren uw woning binnen dringen. Het is niet zo even te zeggen wat de kosten van een renovatie zijn. Dit hangt samen met de prijzen die het bedrijf hanteert, onderling kan dit namelijk enorm wisselen. Maar uiteraard ook met de schade, de soort schade en ernst ervan. En de grootte van het te renoveren oppervlakte. En dan zijn er de kosten per soort renovatie, wat moet er gebeuren? In deze tabel vindt u de gemiddelde kosten per vierkante meter.

DienstTarief
Stenen vervangenVanaf € 10,-
Voegwerk vervangenVanaf € 10,-
Dorpel/latei vervangenVanaf € 30,- per uur
ImpregnerenVanaf € 7,-

Offertes vergelijken

Om een goede prijs te kunnen bedingen is het handig als u weet wat u waarvoor betaalt. U kunt via ons vrijblijvend en gratis meerdere offertes aanvragen om een beeld te krijgen van de prijzen. Een goede offerte heeft een heldere prijsopbouw zodat u precies weet wat u waarvoor betaalt. Niemand wil onnodig geld uitgeven en door een goede vergelijking te maken bespaart u eenvoudig op de rekening.

Renoveren van de voegen

De staat van het voegwerk is zowel voor de uitstraling van de woning als de duurzaamheid van de woning van belang. Scheuren of barsten in het voegwerk kunnen uiteindelijk leiden tot vochtoverlast met alle gevolgen en kosten van dien. Maar er zijn meer weersinvloeden die zo vat kunnen krijgen op de gevel. Bij vorst kan de schade verergeren. Voegwerk beschermt uw metselwerk en zorgt ervoor dat vocht uw gevel zo min mogelijk intrekt.

Werkwijze bij voegrenovatie

In de meeste gevallen begint de renovatie met het uithakken of uitslijpen van oud voegwerk. Het doel hiervan is om het aangetaste voegwerk te verwijderen zonder daarbij schade aan het metselwerk ontstaat. Hierbij probeert men zo diep mogelijk te komen om de voegen te verwijderen. Daarna moet de gevel gereinigd worden om al het vuil en stof te verwijderen. Deze voorbereidingen zijn van invloed op de levensduur van het nieuwe voegwerk. Om te voorkomen dat de nieuwe voegen loslaten is een grondige reiniging noodzakelijk. Hierna kan gestart worden met het aanbrengen van de nieuwe voegen. Zo is uw gevel weer als nieuw. 

Prijzen voegrenovatie

Prijzen bij voegrenovatie aan meestal per vierkante meter. Het uithakken of uitslijpen van oud voegwerk kost u rond de 34 euro per m2. Het aanbrengen van de nieuwe voegen kost u 8 tot 13 euro per vierkante meter, maar dat kan u zelf in de hand houden bij de keuze voor de soort voeg die uw wens. Het herstellen van uw voegwerk kunt u ook uitbreiden met een reiniging van de gevel en het aanbrengen van een preventieve coating voor de gevel en het voegwerk. Zo beschermt u uw gevel tegen vocht en verlengt u de levensduur.

Knipvoeg repareren

Een knipvoeg repareren is een klus waar specialistische kennis voor vereist is. Er wordt gebruik gemaakt van een andere voegmortel dan bij het normale voegwerk. Het herstellen van voegen met verkeerde mortel is een vaak voorkomende oorzaak voor schade aan gevels. Omdat de nieuwe mortel harder is dan de oude raakt de vochtbalans in de stenen verstoord en overtollig water kan niet meer door de voegen worden afgevoerd. Het vocht moet via de stenen naar buiten waardoor er problemen met de bakstenen kunnen ontstaan. Oude gevels moeten nauwkeurig worden hersteld om deze schades te voorkomen.

Schade aan de voegen na het reinigen

Het is belangrijk om uw gevel te reinigen, vervuiling kan de gevel namelijk aantasten. U kunt hiervoor het beste een ervaren gevelreiniger inhuren zodat de kans op schade door de reiniging het kleinste is. Door de stevige druk waarmee de gevel wordt gereinigd kan het wel eens gebeuren dat voegen beschadigd raken. Voegen waarvan de staat al niet al te best is hebben uiteraard een verhoogd risico. Uw specialist kan dit herkennen en weet hoe de reiniging het beste en meest veilig kan gebeuren.

Wat is een gevel?

Een gevel is een van de onderdelen die samen een huis maken. Een gevel wordt gedefinieerd als het deel van een huis wat aan de voorkant zit. Het metselwerk van de muren is daarmee de gevel. Een gevel kan meer delen hebben, een vrijstaande woning heeft meer gevels dan een rijtjeshuis. Een gevel bestaat uit meerdere delen, een binnen- en buitenmuur met daartussen een spouw. Een spouw is een lege ruimte tussen twee muren, eventueel kan de spouw worden opgevuld. Vaak is de spouw gevuld met een isolatiemiddel om uw woning beter te isoleren. Dit heeft een positieve invloed op het energielabel van uw woning. Een gevel heeft verschillende onderdelen en per onderdeel is er een andere vorm van onderhoud nodig.

Voegen

Voegen worden uitgehakt om vervolgens opnieuw te worden gevuld. Als er scheuren in uw voegen zitten moet ook dit worden gerepareerd, het verwijderen van kapotte stukken en vervangen door nieuwe voegen is de oplossing.

Lood

Het lood vervangen in gevels kan ook aan vervanging toe zijn. In bepaalde gevels kan lood gebruikt zijn om de gevel waterdicht te maken. Als het lood gaat lekken moet dit vervangen worden.

Raamdorpels

Het voegwerk van raamdorpels en kozijnen kan rotten. Dan is het risico op lekkage behoorlijk groot en dat wilt u natuurlijk voorkomen. U doet er verstandig aan om meteen hulp in te schakelen om de lekkage te verhelpen. Het is een belangrijk onderdeel van gevelrenovatie en dit kunt u goed combineren met het vervangen van uw kozijnen.

Betonreparatie

Problemen met beton komt veel voor bij oudere gebouwen. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is een goede reparatie van belang. Een bepaalde schade die voorkomt bij beton is betonrot. In de meeste gevallen ontstaat betonrot omdat de bewapening in het beton roest. Omdat de bewapening gaat werken komen er scheuren in het beton waardoor het roest en afbrokkelt.

Vochtbestrijding

Optrekkend vocht kan voor veel problemen zorgen. Het is op verschillende manieren te behandelen. Optrekkend vocht is nadelig voor de isolatie van uw woning en tast de constructie van de woning aan. Via de grond komt het optrekkende vocht in de gevel. Dit gebeurt omdat de buitenmuur de grond raakt en het vocht uit de grond trekt. Het impregneren van uw woning kan dit voorkomen. En natuurlijk zijn er ook manieren om dit te bestrijden.

Gevelbepleistering

Gevelbepleistering zorgt zowel voor een verzorgd voorkomen van de gevel als voor een bescherming tegen invloeden van buiten. Het bepleisteren van een gevel is een behoorlijke klus die het beste uitgevoerd kan worden door een professional. 

Besparen op gevelrenovatie

Een van de belangrijkste onderdelen van informatie over gevelrenovatie is natuurlijk de vraag wat kost het en kan dit goedkoper. Wij hebben enkele tips om te besparen.

Zelf doen

U kunt proberen om de renovatie zelf uit te voeren. Dit bespaart behoorlijk op de kosten omdat u natuurlijk zelf geen uurloon heeft. Er zijn een aantal dingen die u dan wel in de gaten moet houden. De werkzaamheden kosten tijd en vereisen ook wel behoorlijk wat ervaring, handigheid en kennis. Ook heeft u natuurlijk middelen en materialen nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Het huren of aankopen hiervan kost natuurlijk ook geld. Bij de afweging, zelf doen of uitbesteden zijn dit kosten die u mee moet nemen om een eerlijke vergelijking te maken. Wanneer u een bedrijf inhuurt betaalt u ook voor de kennis en ervaring die zij hebben. Hierdoor werken zij sneller en weet u zeker dat goed en veilig gebeurd. Dat is ook wat waard. Bovendien beschikken zij natuurlijk over alle spullen om het werk uit te kunnen voeren.

Beperk schade zoveel mogelijk

Tijdig en juist onderhoud aan de gevel zorgt voor behoud van uw gevel en minder kosten in de toekomst. Door meteen te handelen wanneer u schade ontdekt voorkomt u dat de schade erger wordt. En hoe groter de schade, hoe meer werk er nodig is om het op te lossen en hoe hoger de kosten uitvallen. Ook het reinigen van uw gevel valt onder onderhoud. Groene aanslag kan uiteindelijk schimmelvorming tot gevolg hebben. Maar door het inhuren van een gevelreiniger kan deze uw gevel meteen goed inspecteren en u informeren indien er meer onderhoud of reparatie nodig is. Waar u op moet letten zijn bijvoorbeeld scheuren in de muren, voegen die loslaten of scheuren, afbrokkelend of pleisterwerk.

Vergelijk gevelreinigers

Iedereen wil een goede prijs krijgen om zo niet te veel te betalen. Daarom kunt u het beste meerdere aanbieders met elkaar vergelijken om te zien waar u de beste prijs krijgt.

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?