Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Graffiti of verf verwijderen

Niet iedereen wordt even blij van een gespoten kunstwerk op hun gevel. Als u er ook geen fan van bent wilt u natuurlijk weten wat u kunt doen om de graffiti te verwijderen. Maar wist u dat u ook maatregelen kunt treffen om graffiti te voorkomen? Hier vindt u alle informatie omtrent het verwijderen van graffiti, welke methodes er zijn en wat u eventueel zelf kunt doen.

Graffiti op de gevel

Als u ‘s ochtends bij het ontwaken een nieuw kunstwerk op uw gevel ontdekt die niet helemaal uw smaak is dan kunt u de graffiti laten verwijderen. Er zijn meerdere manieren waarop dat kan. Te weten, stoomcleanen, chemisch reinigen en zandstralen. De kosten van de reiniging hangen ook samen met de methode die wordt gebruikt.

Stoomcleanen

Als het kan heeft deze methode meestal de voorkeur. Stoomcleanen heeft de minste kans op beschadigingen aan de ondergrond en is de goedkoopste methode. Omdat deze methode met stoom werkt is het ook niet schadelijk voor het milieu.

Chemisch reinigen

Er zijn chemische schoonmaakmiddelen om graffiti te verwijderen. De ondergrond en de verf bepalen welk schoonmaakmiddel ingezet moet worden. Het middel wordt aangebracht op de graffiti en moet dan intrekken. Daarna wordt de muur afgespoeld met warm water waarbij de verf meteen mee verdwijnt. Uiteraard is het werken met chemische materialen niet de beste oplossing voor het milieu, maar in sommige gevallen is het helaas wel nodig.

Zandstralen

Als stoomreinigen en chemisch reinigen beiden niet kunnen blijft de methode van zandstralen nog over. Hiermee wordt de graffiti van de gevel geschuurd. Helaas is deze methode prijziger, heeft het een verhoogd risico op het beschadigen van de ondergrond en is het minder goed voor het milieu. Daar staat dan wel tegenover dat de graffiti zeker van de muur verwijderd wordt. Ongeacht hoe lang het al op de muur zit of hoe ver het is ingetrokken. 

Aangifte doen?

De politie adviseer om altijd aangifte te doen bij graffiti. Het is namelijk simpelweg vernieling van uw eigendom. Treft u graffiti aan op gemeentelijk eigendom dan maakt u hiervan melding bij de gemeente. Ook als u niet weet wie het heeft aangebracht doet u er goed aan om aangifte te doen. Uiteindelijk moet graffiti gewoon niet meer voorkomen zodat uw eigendommen intact blijven.

Is uw gevel schoon te krijgen?

Ja. Er zijn verschillende methodes waardoor eigenlijk alle graffiti te verwijderen is van elke ondergrond. Hoe sneller u de specialist laat komen hoe beter het resultaat. De verf heeft dan minder tijd gehad om in de gevel te trekken. De specialist weet welke methode het beste werkt op welke ondergrond. Ook kan deze u adviseren met betrekking tot maatregelen om herhaling te voorkomen.

Diverse ondergronden

Graffiti kan overal op worden aangebracht. De meeste ondergronden zijn baksteen, natuursteen, beton, hout en kunststof. Iedere ondergrond heeft een andere methode van reinigen nodig. Bij hout en kunststof blijkt een chemische reiniging het meest effectief, bij steen is dat zandstralen.

 

Met spoed laten reinigen

De meeste bedrijven bieden ook een spoedservice aan om ongewenste graffiti te verwijderen. Met name bij nare spreuken of obscene afbeeldingen kan dit prettig zijn. Daarnaast is het sowieso handig om zo snel mogelijk te handelen zodat het verwijderen makkelijker gaat.

Voorkomen van graffiti

Er zijn manieren om graffiti te voorkomen en te ontmoedigen. Het impregneren van uw gevel zorgt ervoor dat de verf minder makkelijk en goed hecht aan de ondergrond. Daarom is het makkelijker te verwijderen.

Coating aanbrengen

Nadat u graffiti heeft laten verwijderen kan het zijn dat u maatregelen wilt treffen om herhaling te voorkomen. Of misschien wilt u uw gevel sowieso preventief beschermen. Een coating biedt dan uitkomst. De anti graffiti coating weerhoudt de graffiti ervan om zich goed te hechten aan de ondergrond waarop het gespoten is. Een hoge drukspuit is dan voldoende om het kunstwerk weg te halen. Vaak ontmoedigd snelle verwijdering van de graffiti ook herhaling.

Kosten van coating

Als u wilt weten wat de kosten zijn van het aanbrengen van een coating kunt u daarvoor offertes aanvragen. Door meerdere offertes aan te vragen kunt u een scherpe prijs krijgen. Via onze pagina vraagt u gemakkelijk vrijblijvend en gratis meerdere offertes op.

Zelf  graffiti verwijderen

Sommige mensen proberen om hun muren zelf schoon te maken, Bijvoorbeeld met terpentine of andere schoonmaakmiddelen. Echter blijkt een professionele reinigen vaak stukken effectiever. De kennis en ervaring van een professional zorgen er ook voor dat de ondergrond beter beschermd wordt. Er zijn meerdere mogelijkheden om de kosten te drukken voor het reinigen van uw gevels, zelf poetsen is daarom niet per se nodig.

Wel of niet mogelijk?

Het is mogelijk om zelf de graffiti te verwijderen als u over de juiste middelen beschikt. Of als u een gevel heeft die gecoat is. Dan is het immers makkelijker van de gevel af te krijgen. Met een hogedrukspuit verwijdert u zelf de verf. In andere gevallen is het niet onverstandig om het reinigen over te laten aan ervaren vakmensen die echt weten wat ze doen. Het reinigen van uw gevel hoeft niet duur te zijn, met een scherpe offerte die u via onze site opvraagt bespaart u op de kosten.

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?