Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Impregneren

Op uw gevel kan schimmel ontstaan of vochtplekken. Dit komt omdat de gevel het huis niet voldoende beschermt tegen hevige regenval. Uiteraard wilt u dit zo snel mogelijk voorkomen en het liefst op een gemakkelijke manier. Want een gevel vol vocht in combinatie met vocht is al helemaal geen pretje. Dit kunt u doen door de gevel te laten impregneren.

Wat betekent een gevel impregneren

Impregneren houdt in dat er een beschermlaag op uw gevel wordt gespoten. Deze laag maakt uw gevel waterafstotend en brand- en schimmelwerend. Daarnaast zorgt deze laag ervoor dat water niet meer in de gevel kan trekken en zo komt er ook geen vocht meer uw woning binnen. Impregneermiddel is op waterbasis of op basis van oplosmiddelen verkrijgbaar. Met het oog op het milieu is een middel op basis van water beter. Het impregneermiddel op basis van oplosmiddel wordt eigenlijk ook niet meer gebruikt. Als derde optie is er een impregneercrème, het voordeel is dat deze dieper de gevel in trekt. De crème moet worden aangebracht met een kwast en wordt veelal toegepast in gevels met veel kozijnen. Voor gevels zonder kozijnen gebruikt men impregneermiddel.

Kosten van gevel impregneren

Impregneren maakt uw gevel beter bestand tegen schimmelproblemen en vochtproblemen. Maar voordat u dit laat doen is het uiteraard handig om te weten wat u aan kosten mag verwachten. De prijzen voor het impregneren worden berekend per vierkante meter. Voor het impregneren van uw gevel mag u rekenen op zo’n 6.50 euro per m2. Om het impregneren zo goed mogelijk te laten werken is het belangrijk dat de gevel goed wordt gereinigd. Voor het beste resultaat kunt u het beste een professional inhuren. Deze rekent voor het reinigen ongeveer 5 euro per m2. De kosten per aanbieder kunnen nogal verschillen en daarom doet u er goed aan om deze onderling met elkaar te vergelijken. Door het opvragen van verschillende, duidelijke, offertes ziet u meteen wat er per onderdeel gerekend wordt en kunt u besparen op het impregneren. 

Inzicht in de kosten van een Gevelreiniger

De voordelen op een rij

Impregneren maakt uw gevel vuil- en waterafstotend. Maar ook brandwerend en de kans op schade door vorst is kleiner. Maar uw muur blijft beter schoon en graffiti is makkelijker te verwijderen, dit kan namelijk ook niet in de muur trekken. Een van de meest fijne voordelen is misschien nog wel dat uw gevel stukken minder onderhoud nodig heeft.

Gevel renoveren en beschermen

Naast het vergelijken van offertes kunt u ook besparen door uw uit te besteden klus groter te maken. Indien uw gevel al onder handen wordt genomen is het wel zo makkelijk om meer werk te laten uitvoeren. Zo kunt u er voor kiezen om uw gevel te laten renoveren. Als u last heeft van scheuren in uw gevel of als uw voegen loslaten dan is het tijd voor renovatie. Deze schade zorgt er namelijk voor dat uw huis niet meer bestand is tegen regen en vorst. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat de schade nog veel erger wordt en het vocht uw woning binnendringt. De gevolgen van vocht in uw woning kunnen flink wat geld kosten.

Dak reinigen en impregneren

Om het plaatje helemaal compleet te maken is het wel zo verstandig om uw dak meteen mee te nemen in het onderhoud. Het reinigen van uw dak en het impregneren maakt uw dak ook vochtbestendig en schimmelwerend. Door de toevoeging van deze werkzaamheden kunt u een betere prijs krijgen maar door uw dak te laten doen is uw woning helemaal beschermd. Vocht kan immers alsnog door het dak uw woning binnen komen met alle gevolgen van dien.

Vergelijken van gevelreinigers

Niemand wil teveel betalen en daarom is het goed om te kijken hoe u een scherpe prijs kunt krijgen voor het impregneren van uw woning. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Allereerst door uw uit te besteden werkzaamheden zo groot mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het dak erbij te laten doen maar u kunt ook met uw buren tegelijk het werk laten doen. Hoe groter de klus hoe beter uw positie bij de onderhandelingen over de prijs. En tweede optie is om ook de renovatie van uw gevel mee te nemen. Daarnaast is het goed de verschillende offertes goed te vergelijken. Vraag nu vrijblijvend en gratis meerdere offertes aan en verzeker uzelf van een goede prijs.

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?