Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Scheuren in de gevel

Het is niet de bedoeling dat u scheuren in uw gevels krijgt, door de scheuren ziet uw woning er onverzorgd en oud uit. Maar het gaat uiteraard niet alleen om de buitenkant. Scheuren in het metselwerk ontstaan niet vanzelf en zijn vaak het resultaat van een ander onderliggend probleem. Zoals problemen aan de fundering, krimp, roestvorming, thermische oorzaken of te lange aan een gesloten wanden.

Herkennen van scheuren

Het getrainde oog kan aan de scheurvorming zien welk probleem ten grondslag ligt aan de scheuren. Dit is dan weer een geluk bij een ongeluk. Het herkennen van de scheurvorming en vinden van de oorzaak

Gevaar bij een scheur in de gevel

Het is belangrijk om meteen te handelen als u een scheur in de gevel aantreft. Helaas blijkt in de praktijk dat mensen toch vaak te lang wachten met het inschakelen van een professional om de boel op te knappen. Omdat scheuren en schade erger kunnen worden loopt u het risico dat de schade aan uw gevel groter wordt met alle gevolgen van dien. Krachten worden ook niet meer gelijkmatig over uw gevel verdeeld en daarom kunnen u problemen krijgen met de bouwconstructie.

Kleine scheur oplossen

Om een kleine scheur te repareren wordt een bepaald stappenplan doorlopen. Bij iedere scheur in de gevel moet hetzelfde gehandeld worden. Het begint met een schone ondergrond dus het reinigen van de gevel. Vervolgens moeten ook de losse stenen worden verwijderd, net zoals losse voegen. Indien nodig worden er nieuwe stenen geplaatst waarna de reparatiemortel aangebracht wordt. Met deze mortel worden de scheuren hersteld. De laatste stap is het hervoegen van de stenen.

Materiaal

Kleine scheuren kunnen worden gerepareerd met steenreparatiemortel of met een siliconemortel. Om de mortel goed te laten hechten zijn goede voorbereidingen essentieel. Daarom moet de scheur worden schoongemaakt. Beiden soorten reparatiemortel zijn in tal van kleuren te mengen waardoor de scheuren niet meer te zien in zijn uw gevel. 

Inzicht in de kosten van een Gevelreiniger

Kosten

De kosten voor reparatie aan uw gevel bestaan uit een aantal onderdelen. De prijsopbouw is als het goed is duidelijk terug te vinden in de offertes die een bedrijf op stelt. De prijs voor de werkzaamheden wordt meestal per vierkante meter berekend, bij bijvoorbeeld reinigen of impregneren. De prijs voor het herstellen van scheuren is een combinatie van de kosten voor het werk, de tijd en het loon, de kosten voor het materiaal en eventuele aanvullende kosten zoals voorrijkosten. De omvang van het werk is afhankelijk van de schade. De tijd die het kost wordt bepaald door de hoeveelheid werk, daarom is het behoorlijk maatwerk. Bij het aanvragen van een offerte doet u er goed aan de problemen duidelijk te beschrijven of eventueel foto’s toe te voegen. Vraag meerdere offertes aan om een goede prijs te krijgen. Dat kan u tot wel 40% schelen.

Grote scheur oplossen

Grotere scheuren geven ook grotere problemen. De stabiliteit van uw gevel loopt gevaar en dat moet de reparatie dus ook herstellen. Om stabiliteit terug te krijgen in de gevel gebruikt men een combinatie van reparatiemortel en een spiraalanker van roestvrijstaal. Dit anker is verkrijgbaar in allerlei maten zodat het past. Het anker vangt de krachten van de muur op en verdeelt ze over het metselwerk onder het anker.

Stappenplan

Het begint met het uitslepen van de loszittende voegen om vervolgens de losse stukken steen te verwijderen. Aan beiden zijden van de scheur moet een sleuf komen van ten minste 50 centimeter om daarin het anker te verwerken. Ook deze sleuven dienen schoon te zijn zodat de mortel goed hecht. Na het reinigen van de sleuven komt er ankermortel in, waarna het anker in de sleuven geplaatst wordt. Als laatste staat de afwerking op de planning. Een laatste laag ankermortel in de kleur van de voegen wordt aangebracht. De oorzaak van het probleem is hiermee niet opgelost, dat is wel een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Inschakelen van gevelreiniger

Om een goed resultaat te krijgen is een goede reiniging van uw gevel belangrijk. Dit kunt u daarom het beste overlaten aan een ervaren gevelreiniger. Deze weet precies welke reinigingsmethode het beste en minst schadelijk is voor uw woning. 

Oorzaak achterhalen

Het oplossen van de gevolgen van een probleem is een ding, maar het probleem zelf, de oorzaak moet ook worden achterhaald. Om ervoor te zorgen dat uw woning veilig is en om de kans op herhaling van de schade te verkleinen moet de oorzaak worden opgelost. De scheuren in uw gevel zijn vaak een goede aanwijzing voor de oorzaak. Ervaren en kundige professionals zien aan de scheur waar ze moeten zoeken, voor een leek is dit helaas minder duidelijk. Een aantal mogelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld de fundering of verhardingskrimp.

Scheuren in metselwerk door fundering

De fundering is vaak de oorzaak van scheuren. Als de fundering door verzakking minder stabiel wordt veroorzaakt dat schade in een wand in uw woning. Het is aan te raden eerste de fundering te herstellen voordat de scheuren gedicht worden. Zonder de oorzaak aan te pakken is er logischerwijs kans op herhaling. Daarnaast wilt u niet dat uw woning onstabiel is. 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Krimpscheuren

Krimpscheuren en verhardingskrimp zijn hetzelfde probleem. Als er gebouwd wordt met materialen die nog niet geheel droog zijn is er de mogelijkheid dat dit schade veroorzaakt. De wanden drogen op en harden uit, zo verdwijnt het vocht uit de wanden maar komen er ook makkelijk scheuren in de wanden. Deze scheuren komen meestal in de eerste paar jaar na de bouw in uw gevels.  De scheuren zijn eenvoudig te repareren met een esthetische ingreep.

Kosten van reparatie

Ook de kosten van het repareren van grotere scheuren bestaan uit arbeids-, materiaal en overige kosten. In dit geval komen de kosten van de ankers er dus bij. Wederom is het afhankelijk van de complexiteit hoe veel tijd er nodig is om de klus te klaren. Een vakman kan u precieze prijzen geven aangezien.

Schakel een vakman in

Scheuren in uw gevels zijn serieuze mankementen die echt op tijd  moeten worden verholpen. Gezien het belang van een goede reparatie wordt doe het zelven afgeraden. Een ervaren vakman weet wat er moet gebeuren en hoe de klus het beste geklaard kan worden. Kennis van materialen en producten zijn belangrijk en ook het getrainde oog om de oorzaak te achterhalen heeft u nodig om herhaling te voorkomen.  Hoewel dit geld kost levert het ook weer geld op. Uw woning wordt weer in de oude staat herstelt en dat is gunstig voor de waarde van uw woning. Daarnaast voorkomt de reparatie nog grotere schades en problemen met de bijbehorende kosten.

Vergelijk gratis offertes

Om een goede prijs te krijgen kunt u het beste meerdere offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Een goede offerte geeft helder weer hoe de totaalprijs is opgebouwd. Dit kunt u onderling vergelijken om zo een scherpe prijs te bedingen. Vraag nu offertes aan bij aanbieders uit uw omgeving. Dit is geheel vrijblijvend en gratis. Niemand betaalt graag te veel dus waarom zou u dat doen?

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?