Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Schoorsteenrenovatie

Mocht uw dak gesierd worden door een oudere schoorsteen en is deze eigenlijk aan vervanging toe dan kan een schoorsteenrenovatie de oplossing zijn. Indien u op zoek bent naar informatie over schoorsteenrenovaties dan bent u op de juiste plek. Hier vindt u alle informatie omtrent de kosten van een schoorsteenrenovatie, het onderhoud en hoe u de juiste vakman vindt om de klus te klaren. Renovatie van uw schoorsteen zorgt ervoor dat er geen verdere schade ontstaat en u uw schoorsteenkanaal weer in gebruik kunt nemen.

Kosten van schoorsteenrenovatie

De renovatie van een schoorsteen kan meerdere werkzaamheden omvatten. Bijvoorbeeld het vervangen van het voegwerk, of het rookkanaal. Maar ook het impregneren van de schoorsteen of het metselen van een nieuwe schoorsteenkop vallen onder renovatie. De prijs voor het renoveren is daarom niet eenvoudig te noemen. Het hangt samen met de werkzaamheden, de schade, moeilijkheid van de klus en ander bijkomstigheden. Juist om de complexiteit van de prijsbepaling kunt u beter contact opnemen met een specialist om een offerte op te laten stellen. Misschien is er meer onderhoud of renovatie nodig en kunt u dat meteen meenemen. Zo kunt u besparen op de kosten.

Wanneer is het tijd om de schoorsteen te renoveren?

Door de locatie van uw rookkanaal, namelijk op het dak, krijgt deze het behoorlijk te verduren. Blootgesteld aan alle weersinvloeden kunnen de stenen en het voegwerk worden aangetast. Sneeuw, hagel, wind en regen zijn niet bepaald bevorderlijk voor de staat van een schoorsteen. En zo krijgen mos en alg de kans om te groeien en uw schoorsteen zo aan te tasten. De mate van aantasting is bepalend voor de herstel werkzaamheden, zo kan een restauratie ook een mogelijkheid zijn.

Voegen van een schoorsteen

Het voegen van een schoorsteen is een specialistische klus, niet alleen omdat het mooi en netjes moet gebeurden, het voegen moet uiteraard ook de schade verhelpen.  Want door alle weersinvloeden bovenop het dak kunnen voegen poreus worden, wat ook wel verzanden genoemd wordt. Als dat gebeurt kan er vocht in de voegen komen. En dat vergroot de kans op lekkages en grotere schades, waarbij er meer reparatie nodig is en de kosten ook hoger liggen. Maar verzanding vergroot de kans dat de rook terug slaat en dat vergroot het risico op koolmonoxidevergiftiging. 

Inzicht in de kosten van een Gevelreiniger

Onderhoud leidt tot behoud

Goed onderhoud aan uw woning is belangrijk voor het behoud van uw woning. Omdat het onderhoud uw woning in een goede staat houdt voorkomt u grote ingrepen zoals een renovatie of vervanging van daken of gevels. Als vocht de voegen binnendringt, omdat de voegen poreus geworden zijn door weersinvloeden, kunnen er vochtproblemen ontstaan. En dat kan ook in de woning zelf. Het rookkanaal en de schoorsteen krijgen een vies en oud aanzicht. Los van de problemen die het vocht veroorzaakt is de uitstraling van uw woning natuurlijk ook niet onbelangrijk. Tijdig onderhoud is daarom aan te raden. In het geval van uw schoorsteen is het onderhoud tevens belangrijk voor de veiligheid van het rookkanaal. Geadviseerd wordt om jaarlijks onderhoud uit te laten voeren aan uw schoorsteen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij slecht onderhoud?

Slecht onderhoud kan een schoorsteenbrand veroorzaken. Onverbrande deeltjes hechten aan het schoorsteenkanaal. Deze deeltjes zijn uitermate brandbaar en vatten dus snel vlam, daarom moeten zij een keer per jaar worden verwijderd uit de schoorsteen. Maar ook vogelnestjes, takjes en blaadjes kunnen het kanaal verstoppen wat zelfs tot koolmonoxidevergiftiging kan leiden. Omdat het kanaal verstopt raakt komen de gassen namelijk terug naar beneden. En als een schoorsteen niet goed werkt door bijvoorbeeld een constructiefout, is de kans op brand groter. Dan kan er lekkage ontstaan met onvolledige trek tot gevolg, iets wat ook kan ontstaan als de schoorsteen te veel bochten heeft. 

Hoe herkent u slecht onderhoud?

Slecht onderhoud kunt u herkennen aan een paar dingen. Allereerst zijn lichamelijke klachten een hele grote rode vlag, bijvoorbeeld branderige ogen, hoofdpijn of duizelingen en flauwvallen. Als de ramen beslaan of er een vettige laag over de ramen komt is het ook tijd voor onderhoud. Vermoedelijk is het kanaal verstopt en u dient zo snel mogelijk een schoorsteenveger te laten komen om uw woning weer veilige te maken.

Metselen van nieuwe schoorsteen

Naast renovatie en reparatie is er een derde optie, het metselen van een nieuwe schoorsteen. Metselen is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt, het vergt veel precisie, een foutief gemetselde schoorsteen kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid. U doet er daarom goed aan het metselen uit te besteden aan een ervaren vakman. Een schoorstenen op veel verschillende manieren worden gemetseld. Het metselverband is een van deze varianten, halfsteens, wild- of kruisverband. Maar ook qua vorm en grootte kan de schoorsteen naar wens worden gemetseld. 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Lokale bedrijven

Bij ons vraagt u eenvoudig meerdere offertes op van lokale aanbieders zodat u een goede prijs kunt krijgen. Het inhuren van een vakman is uiteraard duurder dan het zelf doen. Maar tenzij u een ervaren metselaar bent, zonder hoogtevrees, met kennis over veiligheid en schoorstenen, doet u er wel verstandig aan om de werkzaamheden aan uw schoorsteen aan kenners over te laten.

Gevelreiniger

De gevelreiniger kan uiteraard ook de buitenkant van uw schoorsteen reinigen. Net zoals deze de schoorsteen voor u kan impregneren zodat hij waterafstotend wordt. Ook tussen gevelreinigers onderling verschilt de prijs soms behoorlijk, vergelijken van aanbieders kan dus geen kwaad.

Metselaar

Voor een nieuwe schoorsteen moet u bij de metselaar zijn, deze kan u vertellen wat de kosten zijn om een schoorsteen opnieuw te laten metselen.

Vergelijken en besparen

Vergelijk meerdere offertes en bespaar zo tot 40% op de rekening. Niemand wil te veel betalen. Het vergelijken van offertes loont daarom direct.

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?