Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Wat kost gevelreiniging?

Als u er over denkt om uw gevel te laten reinigen is het handig om een aantal zaken te weten te komen. Bijvoorbeeld de kosten, waar deze kosten uit bestaan en waarin ze verschillen. De ondergrond van de te reinigen gevel bepaalt bijvoorbeeld een methode van het reinigen en daarmee een deel van de kosten. En uiteraard de mate van vervuiling aan uw gevel, lichte, gemiddelde of ernstige vervuiling vereisen allemaal een andere aanpak om te verwijderen.

Prijs van gevelreiniging per m2

De prijs van gevelreiniging wordt meestal per vierkante meter berekend. Er zijn verschillende manieren om uw gevel schoon te laten maken met uiteraard ook verschillende prijzen. De te kiezen methode hangt samen met de ondergrond en mate van vervuiling. De meest gebruikte manieren om een gevel te reinigen zijn reiniging met stoom, chemische reiniging en zandstralen.

Iedere methode heeft een eigen  prijs, maar aanbieders onderling ook. Daarom doet u er goed aan u goed te laten informeren naar de mogelijkheden en prijzen. Het vergelijken van aanbieders kan u een behoorlijke besparing opleveren.

Stoomreiniging

Bij lichte vervuiling zoals mos- of alg aanslag op uw gevel kunt u deze laten reinigen met behulp van stoom. Hierbij wordt water verwarmd totdat het stoom is en daarmee kan het vuil worden verwijderd. De gemiddelde kosten voor deze methode liggen rond de 3 tot 8 euro per vierkante meter. Het grootste voordeel is dat deze methode weinig schade toebrengt aan de ondergrond en niet belastend is voor het milieu. Er wordt immers gewerkt met water zonder chemische toevoegingen.

Chemische reiniging

Bij deze methode wordt er een chemische laag aangebracht op de gevel om even in het vuil te trekken. Daarna wordt de laag samen met het vuil van de gevel gespoten. Deze methode is meer belastend voor het milieu en geschikt voor wat zwaardere vervuiling zoals bijvoorbeeld de restanten van een klimop die uw gevel jarenlang heeft gesierd. De kosten zijn gemiddeld 6 tot 11 euro per vierkante meter. 

Zandstralen

Zandstralen is een manier om graffiti of ernstige vervuiling van een gevel te krijgen. Hierbij wordt een kleine laag van de gevel gestraald en het vuil daarmee ook. De druk waarmee gewerkt wordt is niet gering en de belasting van de chemicaliën zijn ook minder goed voor het milieu. Daarom is deze methode met name geschikt voor sterke ondergronden en ernstige vervuiling. De kosten hiervan bedragen 10 tot 17 euro per vierkante meter.

GEM PRIJS PER M² INCL BTW
Gevel reinigen met hogedrukspuit€4,- tot €10,-
Gevel impregneren€5,- tot €10,-
Gevel opnieuw voegenVanaf €8,- per m2
Dak reinigen€4,- tot €9,-

Aspecten van de kosten

De totaalprijs van de reiniging hangt af van een aantal elementen. Te weten:

  • het personeel
  • het materiaal
  • de tijd. 

Het is daarom dus ook niet eenvoudig te zeggen wat de kosten voor uw gevel precies zijn. Daarnaast wordt  de reiniging vaak gecombineerd met andere werkzaamheden en daarmee kan de prijs weer gedrukt worden. Ook het samenvoegen van opdrachten, bijvoorbeeld door de buren mee te laten doen zorgt voor korting op de prijs.

Inzicht in de kosten

Een goede offerte geeft u een goed inzicht in de kosten waaruit de totaalprijs bestaat. De opbouw van de prijs bestaat uit verschillende onderdelen. Als u meerdere offertes aanvraagt kan u deze onderdelen met elkaar vergelijken en zo zien waar het verschil in zit. Dit helpt u een goede prijs te krijgen voor de werkzaamheden.

Arbeidskosten

Een gedeelte van de kosten is uiteraard het loon van de persoon die de werkzaamheden verricht. Meestal wordt er gewerkt in prijzen per vierkante meter en daar zitten de arbeidskosten dan in. Deze kosten hangen af van hoe lang de medewerker werk heeft en dat hangt weer samen met de methode van reiniging en de mate van vervuiling. De verloning wordt door het bedrijf geregeld en daarom is het bij gevelreiniging meestal geen onderdeel van de offerte.

Prijzen gevel laten reinigen

De ondergrond en mate van vervuiling bepalen welke manier van reiniging het beste is voor uw gevel. Daarmee wordt eigenlijk het grootste gedeelte van de prijs bepaald. Hoe ernstiger de vervuiling hoe meer tijd er nodig is en hoe hoger de prijs per m2 is. Ook de hoeveelheid middelen die gebruikt moeten worden hangen samen met de vervuiling en de kosten.

Extra’s

Als er onderhoud aan uw woning wordt gepleegd is het verstandig om dit te combineren met ander onderhoud wat nodig is. Op die manier kunt u besparen op bepaalde kosten omdat er toch al gewerkt wordt. Het impregneren van uw gevel bijvoorbeeld is een van deze extra’s die vaak op de reiniging volgt. Hiermee beschermt u uw woning en voorkomt u dat reiniging snel weer nodig is. Het middel is waterafstotend en daardoor neemt uw muur geen vocht meer op.

Dat beperkt de schade die kan ontstaan door vocht en vorst. Goed onderhoud zorgt ervoor dat renovatie of vervanging van delen van uw woning op de lange termijn wordt geschoven. Daarmee bespaart u dus geld. Het voegwerk wordt ook vaak meegenomen zodat de hele gevel weer als nieuw oogt.  

Exacte kosten

Al deze zaken maken dus dat het niet een twee drie te zeggen is wat het u gaat kosten om uw gevel te reinigen. Daarom kunt u het beste offertes laten opstellen aan de hand van een nauwkeurige omschrijving van de gevel, materialen en vervuiling.

Vraag offertes aan

Niemand wil te veel betalen en daarom zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de prijs te drukken. Door meerdere offertes aan te vragen kunt u een goede vergelijking maken en een scherpe aanbieder kiezen. De kennis die u heeft over prijzen bij de concurrentie en de prijsopbouw geven u ook een goede positie bij de onderhandelingen. Een goede offerte verschaft u inzicht in de opbouw van de totaalprijs. Het kan zijn dat de ene aanbieder een lager tarief per meter heeft en de andere bijvoorbeeld geen voorrijkosten rekent.

Gevelrenovatie

Als reiniging van de gevel niet voldoende blijkt te zijn dan is er de mogelijkheid om de gevel te renoveren. Ook hier geldt dat de prijzen afhankelijk zijn van de werkzaamheden, tijd en grootte van de gevels. Als u last heeft van scheuren kan hier vocht in komen en bij vorst zet dat uit met alle gevolgen van dien.

Ook kan het vocht uw woning binnen sijpelen en daar voor behoorlijk wat schade en kosten zorgen. Het is daarom belangrijk om het onderhoud aan uw woning tijdig uit te laten voeren. Uiteindelijk is het een investering die u kosten bespaart.

Overweeg om zelf de gevel te reinigen

Uiteraard kunt u ook zelf uw gevel reinigen. Met name bij een lichte vervuiling is dat goed te doen. Met een beetje bleek in warm water en een stevige borstel of staalborstel kunt u al een heel eind komen. Als dit toch niet het resultaat geeft waar u op had gehoopt kunt u alsnog een professional inhuren. Uiteraard kunt u ook zelf aan de slag gaan met een gehuurde zandstraalmachine. Maar dit vergt behoorlijk wat kennis en ervaring met betrekking tot het apparaat alsmede kennis over de middelen die gebruikt worden. Ook is de kans op het beschadigen van uw gevel aanwezig, kosten die dan ontstaan liggen hoger dan het inhuren van een ervaren prof voor de reiniging.

Direct de gevel ook impregneren

Het impregneren van uw gevel houdt in dat er een middel wordt aangebracht die waterafstotend is. Daarmee wordt uw gevel minder snel vuil en heeft u minder onderhoud aan de gevels. Het combineren van reiniging en impregneren leidt over het algemeen tot een lagere prijs per onderdeel. Het reinigen van voegen en daken kan bijvoorbeeld ook worden gecombineerd. Evenals het impregneren van het dak.

Gevelreiniger in de regio

Vraag nu vrijblijvend en gratis meerdere offertes aan voor een gevelreiniger bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?