Snel en goedkoop een prijs op de mail

.
Gevelreiniging-gigant.nl

  • Beste advies van gevelreinigers
  • Besparen op gevelreiniging
  • Netwerk van 182 reinigers
  • 100% gratis en vrijblijvend

Zandstralen

Wanneer uw gevel toe is aan een grondige reiniging is zandstralen een van de mogelijkheden. Hierbij wordt uw gevel gestraald met zand. Het is echter een behoorlijk agressieve manier van het reinigen van uw gevel en wordt daarom eigenlijk alleen gebruikt bij hardnekkig vuil en bijvoorbeeld graffiti. Zandstralen is dus een methode om uw gevel schoon te maken. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om te beslissen of zandstralen iets voor uw woning is. We bespreken de voor-en nadelen, kosten en alternatieven.

Wat is zandstralen?

Bij zandstralen, of een gevel stralen wordt er fijn zand op uw gevel geblazen. Daarmee worden er enkele millimeters van uw gevelstenen verwijderd. Zandstralen is dus een manier om uw gevel op te knappen of te reinigen. Door het verwijderen van deze laag is uw gevel weer als nieuw. Deze methode heeft enkele voor en nadelen, zoals alle methodes.

Voordelen van zandstralen

Deze grondige reiniging heeft meerdere voordelen. Te weten, uw gevel is na de behandeling weer als nieuw. Uw woning ziet er stukken beter uit en daarmee is het voorkomen van uw woning helemaal anders. Vervuiling en mos hebben minder kans op uw woning en het kan alleen maar een positieve invloed hebben op de waarde van uw huis.

Door uw woning na het stralen te impregneren beschermt u uw gevel, Hierdoor is vuil makkelijker te verwijderen en hebben vocht en schimmel geen kans meer op uw woning. Voor het totale plaatje kunt u overwegen uw daken meteen ook te laten reinigen en impregneren. Het vernieuwen van uw voegen maakt het plaatje helemaal af. Het kan zijn dat deze beschadigd zijn door het stralen. Het vernieuwen van uw voegen zorgt ervoor dat uw woning helemaal als nieuw is.

Nadelen gevel stralen

Helaas zijn er ook een aantal nadelen te noemen met betrekking tot het zandstralen van uw gevel. Er is namelijk een kans dat uw gevel beschadigd raakt, het stralen gebeurd met een behoorlijke kracht en met name voegen kunnen daardoor beschadigingen oplopen. Ook de kozijnen lopen het risico om beschadigd te raken, het is daarom belangrijk om de kozijnen goed af te dekken. Vaak geven professionele bedrijven garantie op hun werkzaamheden en uiteraard zijn zij ook verzekerd tijdens het werk. Stralen gebeurt met een chemisch middel. Dit is uiteraard niet bevorderlijk voor het milieu. Het is dus niet de meest groene methode van reiniging, stoomcleanen is het minst schadelijk. 

Kosten van het reinigen met zandstralen

De diversiteit in de middelen waarmee gestraald kan worden komt terug in de diversiteit in de prijzen. Daarnaast hebben aanbieders onderling ook vaak verschillende prijzen, het kan dus lonen om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. U kunt hier eenvoudig meerdere offertes aanvragen, geheel vrijblijvend en gratis. Kennis van prijzen versterkt uw positie tijdens de onderhandelingen. Evenals de grootte van de klus, door bijvoorbeeld uw buren mee te laten doen kunt u dus besparen op de kosten van het zandstralen van uw woning.

Globale indicatie

Zoals aangeven zijn er meerdere aspecten die een rol spelen bij het bepalen van de kosten voor het stralen van uw woning. De prijs gaat per vierkante meter, m2. In de onderstaande tabel vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen. Maar deze kunnen dus behoorlijk verschillen per bedrijf. Zandstralen kost u ongeveer tussen de 8 en 9 euro per m2. Om zo efficiënt mogelijk te werken doet u er goed aan werkzaamheden te combineren. Zo duurt het werk minder lang en kunt u de prijs behoorlijk drukken. Een aantal kosten worden dan namelijk maar een keer gemaakt, bijvoorbeeld de huur van de steiger.

DienstTarief
Zandstralen gevel€ 7,- tot € 9,-
Zandstralen + impregneren€ 8,- tot € 16,-
Zandstralen + opnieuw voegen + impregneren€ 25,- tot € 35,-

Relevante factoren

De prijs wordt bepaald door de werkzaamheden die u laat verrichten maar er zijn meer factoren die een rol spelen in de kosten per vierkante meter. Het soort aanslag op uw gevel bijvoorbeeld. Het is niet bevorderlijk om grof geschut in te zetten als dit eigenlijk niet nodig is. Hiermee neemt u een onnodig risico op het beschadigen van uw gevels. De ondergrond speelt ook een rol, zachte stenen kunnen logischerwijs minder aan dan sterkere stenen. Uw specialist kan u hier alles over vertellen en u adviseren welke methode het beste aansluit bij uw wensen, het vuil en uw budget. Daarnaast is het een mogelijkheid om samen te bekijken hoe de kosten gedrukt kunnen worden door meerdere werkzaamheden te combineren. Zoals bijvoorbeeld het impregneren van uw gevel.

Geschikt voor bepaalde ondergronden

Zandstralen is niet voor iedere ondergrond weggelegd. Door de kracht, hoge druk, waarmee het zand en reinigingsmiddel op de gevel worden gespoten moet uw gevel hier uiteraard wel tegen bestand zijn. Het spreekt voor zich dat een gevel met een zachtere steensoort minder druk en straling kan hebben dan sterkere stenen. Voor het beste resultaat overlegt u met de professional. Het straalmiddel wat gebruikt wordt bepaalt ook of de ondergrond geschikt is voor deze behandeling. Sommige straalmiddelen en ondergronden zijn een betere combinatie dan anderen. 

Zelf zandstralen

Niemand wil te veel geld uitgeven als dat niet nodig is. Logisch. U zou kunnen overwegen om daarom zelf aan de slag te gaan. Zelf zandstralen is echter niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Er komen een aantal zaken bij kijken waar wij u op willen wijzen.

Straalmachine huren

Om te stralen moet u een machine huren. De kosten van deze huur moet u dus alsnog maken, tenzij u er toevallig een thuis heeft staan. Het werken met deze machines vereist kennis en ervaring. Beiden elementen waar u een professional ook voor betaalt. De kennis zorgt ervoor dat er veilig en juist wordt gewerkt. Kennis over het gebruik is essentieel maar ook de verhouding van middel en zand. Er komt behoorlijk wat kijken om uw gevel veilig en goed te reinigen.

Schade snel aangericht

Gebrek aan kennis kan leiden tot foutief gebruik of het gebruik van verkeerde middelen. Dit kan al snel leiden tot schade. En dan bent u nog verder van huis. Dit is niet alleen vervelend maar kleine schades kunnen grote gevolgen hebben. U wilt namelijk echt geen scheuren in uw gevel, vochtproblemen en schimmels in uw woning. De  kosten om dit te verwijderen of om deze schade op te lossen liggen veel hoger dan de kosten voor het zandstralen door een erkend bedrijf. Wilt u besparen op de kosten, vergelijk dan nu vrijblijvend meerdere offertes voor een goede prijs.

Wat zijn de alternatieven?

Is zandstralen te agressief dan kunt u overwegen om te werken met nevelstralen. Deze reiniging is een stuk milder dan het zandstralen. De druk waarmee wordt gestraald is heel wat lager dan bij zandstralen. En omdat het straalmiddel aangepast kan worden op de ondergrond, beschadigt de ondergrond minder snel. Bij nevelstralen kan er nauwkeuriger worden gewerkt. De waterbelasting op de gevel is ook stukken lager. Nevelstralen is mogelijk op alle soorten gevelmateriaal zoals, bak- en natuurstenen, kunststof, hout, pleisterwerk en beton. Bij oude gebouwen zoals monumentale of historische panden worden deze methode vaak toegepast. Het spreekt voor zich dat bij deze gevels de kans op beschadigingen minimaal moet zijn. De prijs voor nevelstralen ligt tussen de 12 en 17 euro per vierkante meter en ligt daarmee iets hoger dan zandstralen.

Stoomreiniging

Een ander alternatief om uw gevel te reinigen is het gebruik van stoom. Hierbij wordt de gevel schoongemaakt met stoom en zonder chemische toevoegingen waardoor de belasting van het milieu minimaal is. Bij een lichte vervuiling aan uw gevel is stoomreiniging de ideale methode. Denk hierbij aan het verwijderen van mos of alg van uw gevel. Het water wordt verwarmd tot 100 graden waardoor het stoom wordt, onder hoge druk wordt dit tegen de muur gespoten om het vuil te verwijderen. De kosten van stoomreiniging liggen rond de 5 euro per vierkante meter. 

Chemisch reinigen

Bij het chemisch reinigen brengt men een chemisch reinigingsmiddel op de muur aan. Deze trekt dan in de ondergrond en weekt het vuil op die manier los. Dan wordt het met water afgespoeld om alles te verwijderen. De chemische toevoeging maakt deze methode minder groen. Chemisch reinigen wordt vaak toegepast om bijvoorbeeld de resten van klimop of roest van uw gevel te verwijderen. Chemisch reinigen kost u rond de 14 euro per vierkante meter.

Nieuwe gevel metselen

Een redelijk vergaande manier om uw gevel als nieuw te maken is om dat letterlijk te doen. U kunt een nieuwe gevel laten metselen, het spreekt echter voor zich dat deze kosten aan de hoge kant zijn. Het is een precieze klus die goed en netjes moet worden uitgevoerd. Daarnaast moet er eerst een gevel worden afgebroken en opnieuw worden gemetseld. In extreme gevallen kan het helaas nodig zijn om een nieuwe gevel te plaatsen.

Gevelbekleding

U kunt uw gevel ook bekleden met gevelbekleding. De bekleding geeft uw gevel een nieuwe en verzorgde uitstraling. Er zijn verschillende materialen waar u uw gevel mee kan bekleden. Hout, kunststof, metaal of een cementgebonden variant. Iedere soort heeft eigen eigenschappen en kenmerken. Het is aan uw waar u de meeste waarde aan hecht als het om de eigenschappen van de gevelbekleding gaat, bijvoorbeeld onderhoud of duurzaamheid. En uiteraard wil het oog ook wat, het spreekt voor zich dat ieder soort een ander voorkomen heeft.

Zelf uw gevel reinigen

Indien uw gevel in beperkte mate vervuild is kunt u altijd proberen om deze zelf te reinigen. Hiervoor kunt u het beste bleek met lauwwarm water gebruiken. Met een harde borstel of staal borstel kunt u de gevel dan schoon borstelen. U kunt met een hogedrukspuit of met een stoomreiniger de gevel daarna schoon spuiten. Geeft dit niet het gewenste eindresultaat dan kunt u altijd nog een bedrijf inhuren om het voor u te doen.

Besparen op gevelreiniging

Het laten reinigen van uw gevel heeft een prijskaartje. Er zijn meerdere manieren om de kosten te drukken. Allereerst doet u er goed aan meerdere offertes op te vragen om deze onderling te vergelijken. Een goede offerte heeft een duidelijk prijsopbouw waardoor u alle factoren en elementen met elkaar kan vergelijken. Ook is het combineren van werkzaamheden een manier om een betere prijs te krijgen. Bijvoorbeeld het stralen en impregneren. Maar u kunt de klus bijvoorbeeld ook samen met uw buren laten doen. Vraag nu vrijblijvend en gratis meerdere offertes aan voor aanbieders uit de buurt.

Vragen?

085 004 5498

Benieuwd naar de kosten?